Ragasztó élő-videó összefoglaló

Az eheti élő videó témája a ragasztó volt. Sokan maradtak le az élő adásról, ezért a következőekben összefoglaljuk nektek, hogy miről volt szó.

A gondolatmenet onnan indult, hogy a szempillatisztításról szóló videónkban szó esett a ragasztók kötési idejéről, valamint arról, hogy nagyon sokan nem mosnak szemet szempillaépítés után, mert attól tartanak, hogy a víz oldja a ragasztót, illetve a szempillát. Ezzel kapcsolatban mindig nagyon fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy szempillaépítés után tartsátok be az ápolási útmutatót. A megszabott 24 órás kötési idő letelte után nincs más tennivaló, csak élvezni a hétköznapokat és ápolni a szempillasort. Szempillasamponnal nagyon szépen lehet tisztítani a műszempillát, így amikor 2-3 hét elteltével visszatértek töltésre, nem lesz koszos, szöszös a szempillátok.

Ezek után szó volt a ragasztók irritációs hatásairól is. Minden ragasztó cianoacrylátot tartalmaz, ami egy irritatív anyag. Ez hathat a légzésre, a bőrre és a szemre is. Ha valaki köhög, bepirosodik a szeme – esetleg a bőre – akkor a ragasztó kipárolgó gőze gyorsabban hat a személyre. A Lash Gabriel szalonban a kipárolgást speciális lámpával – Salubritas – szívjuk el, így sem a szempilla stylistok, sem a vendégek nem „szenvednek” a kipároló ragasztógőztől. A szempirosodás két dologtól függhet. Az egyik, a már említett ragasztóérzékenység, a másik pedig az esetlegesen helytelenül felragasztott alátét. Mivel a helyes alátét felhelyezés csupán néhány milliméteren múlik, előfordulhat, hogy túlságosan közel kerül a szemgolyóhoz, megsérti a szem felszínét, – a szaruhártyát – amely következtében fellép a bevérzés, szempirosság.

Ahhoz, hogy egy ragasztó jól ragadjon, fontos, hogy megfelelő legyen az üzlethelyiség páratartalma, – 40-55% – hiszen a gyorsan kötő ragasztók, kémiai úton, nedvesség hatására polimerizációval alakítanak ki kötést a ragasztandó felületek között. Szerezzetek be egy páratartalom mérésére alkalmas eszközt, és ha tartósan száraz a levegő, akkor egy párásító készüléket is. Mi is nem régen tettünk szert egyre 🙂

Sokan kérdeztétek, hogy milyen körülmények között kell tartani a szempillaragasztót. Nos, mi azt javasoljuk, hogy a minőség megóvása érdekében tároljátok hűvös helyen, állított helyzetben. Soha ne tegyétek hűtőbe a ragasztótokat, és ne tegyétek ki közvetlen napfénynek sem. A legjobb, ha vesztek egy kis befőttes üveget, teleszórjátok rizzsel és beleteszitek a ragasztót, így a vízelvonás kérdése is meg van oldva. Nem kevésbé fontos, hogy használat előtt ne fel-le rázzátok a ragasztót, hanem oldalirányba. Ha megfelelő a tárolás és a használat egy ragasztó akár 3 hónapig is elegendő lesz.

Az Élő Videó a ragasztóról meg lesz ismételve 2017. február 8-án. Mindenképpen figyeljétek a megismételt ragasztós videót, mert különleges akcióval készülünk számotokra! 😉

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com